Nedolgo nazaj sem prebrala misel: “Ne moreš si privoščiti niti ene slabe misli.”

Kaj je pravzaprav slaba misel? Misel je samo misel, mi smo tisti, ki tej misli dajemo težo, energijo, se z njo igramo, jo krepimo ali spustimo … Misel je akcija, in posledica akcije je reakcija. Če misel pustimo, ali jo krepimo, sledi posledica, nadaljevanje. Misel je pot, ki pelje do cilja. Na cilju se začne naslednja pot. Življenje je potovanje od cilj do cilja, od etape do etape.

BANER-ZDRAVATRGOVINA-728X90

Misel ni nič drugega kot jasno sporočilo nam samim. Misel je pretvorba neznanega v znano, v razumljivo. Misel je slovar vedenja, prepričanj, naravnanosti naše podzavesti.

Poglejmo na primeru. Ne mine teden, da ne bi dobila vprašanja: “Zakaj ne pokliče?”  Poznata se deset dni, enkrat sta šla na kavo, v tem času sta si izmenjala pet sporočil in poslovil se je z besedami: “Se slišiva,” ali “Sva na vezi,” ali nekaj podobno ohlapnega.

Kaj naredite z mislijo »Zakaj ne pokliče?« Jo spustite? Kot je prišla, tako naj tudi gre?

Jo krepite: “Kako je bilo nazadnje, ko sva se videla, slišala? Sem kaj spregledala? Sem kaj narobe rekla?”

Ali se z njo poigrate: “Zakaj si želim, da bi poklical? Všeč mi je, res mi je všeč. A boš čakala, da bo poklical? Pravzaprav ni niti tako pomembno, če ne pokliče. Ampak lepo bi ga bilo slišati. Ja nič, bom videla in se pustila presenetiti.”

Kaj od tega se zgodi pri vas?

Lahko si želite ponovnega stika, a spustite, kar bo pač bo, se zgodi, v redu je tudi tako.

Med poigravanjem lahko ugotovite, da vas je morda ujela preteklost slabe izkušnje. Želite si pozornosti, potrditve. Ali vas je presenetilo, kako čakate njegov klic? Lahko ugotovite, da se počutite nelagodno. Vprašajte se, kdaj ste se počutili podobno. Je to hrepenenje po bližini? Ste si že narisali film skupnega življenja? Postavljajte vprašanja o sebi in dobili boste zanimive odgovore. S tem spoznavate sebe, odkrivate prepričanja, želje, hrepenenja, reakcije. Šele ko to ozavestite, lahko začnete spreminjati, če želite kaj spremeniti. Tu se postavite na prvo mesto. Sprašujte in premišljujte o tem, zakaj se, nesorazmerno na poznanstvo, počutite nelagodno, ponovno spregledano, nezaželjeno, neljubljeno, nevredno … Tu postanite pomembni sami sebi. Vi ste pomembni, ne on.

Misel lahko tudi okrepite z dodajanjem močnih občutkov, aktivnostjo miselnih procesov in zunanjimi potrditvami. Ne zanima vas ali je vaša reakcija preburna, ne zanima vas, kaj jo sproža, ali je želja po njem nesorazmerna s tem, kar o njem sploh veste. Od trenutka, ko je rekel, “sva na vezi”, ste v fazi čakanja. S telefonom postanete eno. Ko nesete smeti, telefon vzamete s seboj, preverjate, če je signal dovolj močan, če ni glasnost utišana, ponoči je telefon na vaši nočni omarici, odpoveste sprehod s prijateljico, da boste na voljo, če bo predlagal naslednje srečanje …

“Rekel je, da sva na vezi. Kaj je s tem misli? Da bo poklical ali morda čaka, da ga pokličem jaz? Ali je morda rekel, da bo poklical? Kaj si misli o meni, kaj če mu nisem dovolj všeč, morda sem kaj narobe rekla. Zdaj bi bil že čas, da pokliče. Še malo počakam. Morda nima časa. Ali je po pomoti izbrisal mojo številko? Ali naj ga jaz pokličem? Kaj pa, če bi mu poslala sporočilo? Rekel je, da se slišiva. Zakaj torej ne drži besede? Obljubil je. Morda ima slabe izkušnje v preteklosti in je zato zadržan. Kako naj ga prepričam, da nisem takšna kot ostale? Skupaj bi bila lahko srečna. Z menoj bi spoznal pravo ljubezen. Morda ni rastel v varni družini in ljudem ne zaupa. Kako naj mu dokažem, da sem vredna zaupanja? Da mi družina pomeni vse na svetu. Verjetno sploh ne vem, kako močno znam ljubiti. Pozimi bi lahko šla smučat in poleti na morje. Hmmm, kje je že rekel, da stanuje? To je malo daleč od moje službe. Ampak saj lahko dobim službo v njegovem kraju. Verjetno bo poklical proti večeru, ko pride malo k sebi. Omenil je nečaka, torej ima rad otroke. Lahko bi imela deklico in dečka ali pa ne, najprej fantka in potem punčko, v razmahu dveh let, da se bosta skupaj igrala. Ampak zakaj ne pokliče? Morda čaka, da ga jaz pokličem. Ali pa se bo zgodilo tako kot z Gregorjem, ki ni več poklical. Ne, to ne more biti res. Ne bom prenesla. Morda sem bila na kavi preveč zadržana ali pa mu kakšen moj stavek ni bil všeč. Res, tisto s sladkorjem res ni bilo najboljše. Sladkor ni zdrav in če sem mu povedala, da je bolje, če pije grenko kavo, res ne more biti tako narobe. Res bi lahko bila tiho, ampak uničuje si zdravje. Zdi se mi, da se tudi s športom premalo ukvarja. Ura je že ena ponoči, danes verjetno ne bo poklical. Morda je prepozno, da ga jaz pokličem. Kaj naj naredim, zaspati tako ne bom mogla. Zakaj se mi to vedno dogaja? Zakaj ne morejo biti moški zanesljivi? Tako lepo bi se lahko imela skupaj!«

A vidite razliko med poigravanjem in krepitvijo? Ženske sprašujejo, kako naj se imam rada? Tako da se v takšnih situacijah postavite na prvo mesto. Sprašujte se, zakaj se slabo počutite, zakaj ste nemirne, zakaj je v vas toliko hrepenenja, žalosti, razočaranja, bolečine, strahu pred osamljenostjo, od kod izvira, kaj lahko storite, da se boste počutile bolje. Vi ste pomembne in ne on. Pomembno je, kaj vi čutite, mislite, si želite. Pomembno je, da se vprašate, kako bi sebe potolažile, se razvedrile, ugotovile, zakaj se vam to dogaja … Kako? Tehnik je veliko, berite, iščite in našle boste tisto, ki vam odgovarja. Način, kako pomagati sebi boste našle v najkrajšem času. Samo to mora biti vaš cilj. Kako pomagati sebi, kako razumeti sebe, od kod takšne misli, od kod strah, vsi ti občutki … postanite pomembne same sebi. Postavite se na prvo mesto.

Ena misel, trenutek časa, sekunda. A je še pomembno zakaj ne pokliče? Ni, verjemite. Moških je dovolj, moških je celo preveč.

Vrnimo se na začetek. Ali obstaja slaba misel? Obstaja misel. Od nas pa je odvisno, kaj bomo z njo naredili. Lahko nas potlači, lahko nam da nove uvide in spoznanja.

Jana

Ljudje smo mnogo več kot telo, ki največkrat odpove, ko zaboli duša. Jana je v več kot tridesetih letih dela v medicini vase srkala zgodbe, ki so ji pomagale razumeti človeško dušo. V teoriji in praksi je spoznala, kako energija poganja svet, človeka, njegovo bivanje in delovanje v njem. S filigransko natančnostjo se je posvetila delovanju človeških energij, izkušnje, ki si jih je nabrala v medicini, pa je združila s svojim darom. Medtem, ko smo v vrtincu učinkovitosti in čedalje večje produktivnosti, se Jana zna ustaviti in prisluhniti. Svoje kliente vodi iz stiske z neskončno potrpežljivostjo, s podporo in z razumevanjem, hkrati pa tudi z odločnostjo, ki jim pomaga najti pot iz začaranega kroga vzorcev, ki jih omejujejo in povzročajo bolečine.

Obišči mojo spletno stran
Vse objave
8 moških, zakaj pa ne? Priročnik za ženske in ljudi z žensko dušo8-moških-zakaj-pa-ne-priročnik-za-ženske-in-ljudi-z-žensko-dušo-2156-800x800[1]

Ta priročnik je napisan za sodobne ženske, ki se ne bojijo svoje ženskosti, ki jo poznajo in zato lahko v skladu, miru in zadovoljstvu z njo živijo.

Knjigo lahko naročiš s posebnim popustom za člane ( KODA ZA POPUST: ZMENEK55 )

  NAROČI
Pošlji nov vpis Moji zaznamki Natisni izpis Dodaj zaznamek Sharni vpis v PDF

Studio Heliantha bioenergija in svetovanje d.o.o.

5.00
  1. Domov
  2. » Studio Heliantha bioenergija in svetovanje d.o.o.
Kontakt
Naslov:
Ljubljana, Slovenija 1000
Telefon: 051 415 667
Facebook:
Ugodnosti za člane
Popusti za člane zmenkov:

Svetovanje na področju osebne rasti, partnerskih odnosov ter zdravja.

Opis:

JAZ SEM JANA PRISTOVŠEK

Sem ženska, žena, mama in medicinska sestra s 30-letnimi izkušnjami v medicini. V letih vzponov in padcev, veselja in žalosti, smeha in joka, življenja kar tako in življenja v iskanju same sebe, sem našla nekaj, kar je tu, od nekdaj, za vse, imenovano Chi ali Qi, prana, Vesolje, Vse, kar je, Univerzum, biopotencial, najenostavneje slovensko povedano bioenergija.

Srčna hvala Primožu, za dolge pogovore, podporo, ljubezen...
IZBOLJŠANJE SAMOPODOBE

Z BEAM metodo ciljano povečujem samopodobo. Občutek manjvrednosti nastane v otroštvu in se vsakim ponižanje krepi in dokazuje. Borba proti temu poteka bolj, predvsem pa manj uspešno celo življenje. Ne glede na uspehe, ki jih ljudje dosežejo, ta občutek še vedno ostaja in ni nič manjši. Hrepenenje po potrditvi doma in v službi prej povzroča nove bolečine kot željeno olajšanje. Ljudje tekmujejo s sorodniki (tašče s snahami za pozornost sina oz. moža, sorojenci med seboj, svakinja s svakinjo, sodelavci z oblekami, dopusti, avtomobili, sosednje s svojimi hišami in še in še...) Zato, da bo občutek, nisem dovolj dober, za trenutek izginil.

NOTRANJI OTROK

Notranji otrok je energija duše. Nekatere energije se pokažejo v obliki predmetov (energije strahu, žalosti, bolečine...) nekatere v obliki oseb (angelske energije, energije bogov in boginj in energija notranjega otroka, energije vodnikov).  Preko energije notranjega otroka se naučite imeti radi sami sebe, naučite se spoštovati in odpuščati. Notranjega otroka poiščete v prvem tretmaju in naučim vas ravnati z njim. Ko z njim vzpostavite stik, vzpostavite stik s svojim bistvom. Notranji otrok čez čas postane vodilo, intuicija. Nekdo mi je rekel: "Z notranjim otrokom sem končno našla samo sebe."

ZAČARAN KROG

krog-bolezenNeprestano in dolgotrajno stanje, kjer bioenergijo izgubljate iz dneva v dan, ne obvladujete čustvenih nabojev vodi v bolezen. Psihosomatske bolezni opozarjajo in pozivajo k ukrepanjem. Povišana temperatura je obramba telesa pred povzročiteljem vnetja, nam pa pokazatelj, da se v telesu nekaj nenavadnega dogaja. Če vzamete zdravilo proti povišani temperaturi, se boste malo bolje počutili, zdravi pa ne boste nič bolj. Tako so psihosomatske bolezni pokazatelj, da se v naši notranjosti nekaj dogaja. Opozarja vas, da nekaj spremenite. Opozarja vas, da z sedanjim načinom škodujete sebi. Poiščite vzrok in rešitev in posledica bo izginila.

SPLETANJE VEZI

Z ljudmi pletemo različno močne energetske vezi. Energetske vezi izhajajo iz čakr. Z otroci smo vezani preko s tretje in četrte čakre, z partnerji prepletamo vezi z drugo, tretjo in četrto čakro, z sorodniki in prijatelji smo povezani preko četrte čakre. V življenju ljudje prihamo in odhajamo in ob razhodu se te bioenergetske vezi pretrgajo. Včasih se pretrgajo nepravilno in izgubljeno lebdijo. Naše telo se začne odzivati na te težave z napihnjenim trebuhom, bolečinami v okolici popka, težkim dihanjem, dušenjem, nejasnimi bolečinami v grlu, vratu... Klinične preizkave ne pokažejo nobenih sprememb, vse je v redu, težave pa ostajajo ali postajajo celo vse hujše.

Ob popravilu lebdečih in/ali nepravilno pretrganih bioenergetskih vezi težave praktično čez noč izgijejo. Sam proces je neboleč in neinvaziven. V predelu poprave čutijo "brazgotino", ki ne boli in po drugem oz. najkasneje tretjem tretmaju izgine.

ZAKAJ RAZHOD S PARTNERJEM BOLI?

jana1Ob "nepričakovanem" razhodu s partnerjem se poškodujejo bioenergetske vezi druge, četrte, tretje, pete in prve čakre. Ob tako siloviti poškodbi je tudi odziv organizma enako silovit:

  • preko druge čakre smo s partnerjem spolno povezani, v njej so shranjeni čustveni vtisi, je center naših primarnih energij, naše zadovoljstvo. Ob razhodu izgubimo občutek spoštovanja,  izgubimo življensko ravnovesje...
  • preko četrte čakre smo s partnerjem povezani z ljubeznijo, sprejemamo ga in smo sprejeti, v njej je sedež predanosti...
  • poškoduje se tretja čakra, v njej je shranjen naš ego, v njej so zavedanja o lastni vrednosti...
  • poškoduje se peta čakra, ki je močno povezana z drugo čakro, preko nje izražamo sebe, svoje želje, potrebe, hkrati smo tudi slišani...
  • poškoduje prva čakra, kjer je shranjena naša varnost, samozavest, naša psihična in fizična stabilnost...

Pošlji sporočilo ponudniku

Za ustvarjanje novih tem morate biti prijavljeni.

Lepo je če deliš

Leave a Reply


Citati
KONTAKT

Če imaš kakšno vprašanje se prosim obrni na nas. Z veseljem ti bomo pomagali. Prav tako, če imaš predlog za sodelovanje bomo veseli tvojega predloga.

PIŠI NAM
Prijavi se na BREZPLAČNE E -novičke

Želiš biti obveščen-a kaj je novega. Prijavi se na naše e-novičke

SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

×
CREATE ACCOUNT ALREADY HAVE AN ACCOUNT?

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

IŠČEŠ SORODNO DUŠO ?
Prijavi se in poišči svojo sorodno dušo že zdaj.
Je popolnoma BREZPLAČNO.